Ubuntu Software Store lesz elérhető az új Ubuntu Linux 9.10-ben

A napokban bejelentett új X-alapú indítóképernyő ismertetése után - amely tulajdonképpen a Canonical szerint még csak egy előzetes elképzelés volt - újabb bejelentés történt. Az úgynevezett Ubuntu Software Store (amely eredetileg Ubuntu AppCenter néven lehetett közismert) lesz elérhető az októberben megjelenő rendszerben.

Az Ubuntu Software Store egy olyan alkalmazás lesz, amely az Ubuntu Linux operációs rendszer összes létező csomagkezelőjének tudását és funkcióját egyesíti majd.

A jelenlegi álláspont szerint az Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) legfrissebb fejlesztői kiadása még nem tartalmazza az új szoftvert, de könnyedén telepíthetjük a már jól ismert Synaptic csomagkezelő használatával a software-store nevű csomagra keresve.

A fejlesztőcsapat célja, hogy az Ubuntu Software Storage alkalmazás idővel teljes mértékben felváltsa az olyan rendszeradminisztrációs eszközöket, mint például a Synaptic csomagkezelő, a Gdebi, a Computer Janitor, és a népszerű Update Manager. Az illetékesek elmondása szerint az újdonsággal a kezdő felhasználók könnyebben, és gyorsabban tudnak majd programcsomagokat keresni, telepíteni, frissíteni, és eltávolítani. A Canonical kihangsúlyozta, hogy az új Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) operációs rendszerben az Ubuntu Software Store alkalmazás még nem fogja átvenni a fent említett programok szerepét egészen addig, míg a felhasználók használják azokat, és amíg az újdonság a fejlesztési fázisban van.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.